thoralf

AVTAL MED DJÄVULEN

Av Thoralf Alfsson - 2015-11-30 08:58

Väldigt skönt att höra Halil Karavelli i Agenda! Där han fullständigt sågade EU:s överenskommelse med Turkiet och Erdogan. Han inte bara sågade Turkiet! Han uttryckte även den falskhet som Erdogan står för.


Det var ord och inga visor som framfördes av Halil Karavelli! Väldigt ovanligt i public service.


"Det var ingen tillfällighet att de här flyktingströmmarna släpptes loss från Turkiet i somras. Det var heller ingen tillfällighet att det skedde samtidigt som Turkiet återstartade sitt krig mot kurderna. Nu låtsas man från EU att man ger pengar för att landet ska bevaka sina gränser, det är struntprat, Turkiet behöver inte hjälp av EU för att bevaka sina gränser."



EU-avtalet med Turkiet innebär tydligen att Sverige skall bistå med hela 700 miljoner kronor.


"För sina insatser för att hantera flyktingkrisen kommer EU att betala tre miljarder euro, motsvarande 27 miljarder kronor till Turkiet. En sjättedel kommer ur EU-budgeten, resten förväntas medlemsländerna bidra med.

– För svensk del ska de tre miljarderna översättas till ungefär 77 miljoner euro och det har vi sagt att vi är beredda att bidra med, säger Stefan Löfven."


http://www.svt.se/nyheter/utrikes/miljarder-fran-eu-ska-losa-flyktingkris


Ännu en anledning till att Sverige så snart som möjligt måste kasta ut den sittande regeringen från Rosenbad. Stefan Löfven strör svenska skattemedel omkring sig men de kommer sällan svenska skattebetalare till del.

 
 
Ingen bild

C Andersson

30 november 2015 09:25

Jag fattar det som att vi lånar pengar bara för att skänka bort dem. Har jag fattat fel?.

Jag tror SD's landsdagar är början till slutet. SD kommer att tappa sympatisörer och väljare. Det är långt till nästa ordinarie riksdagsval så opinionssiffrorna kommer att dala rejält. Jag skulle vilja se ett samarbete inom Norden. Jag tror att EU inte kommer att överleva om stater drar sig ur. Det behöver inte vara särskilt många.

Thoralf Alfsson

30 november 2015 10:09

Varför skulle SD tappa sympatisörer och väljare? För att Stefan Löfven lånar pengar och skänker bort till Turkiet ;-)

 
Ingen bild

Hm

30 november 2015 09:55

Ledarsidorna.se skriver intressant om 'bostadsministerns' Turkietresor.
http://ledarsidorna.se/2015/11/diplomatiskt-spel-i-istanbul/

 
Ingen bild

ÅMÅL

30 november 2015 09:56

Man är så ovan att höra en relevant sanning uttalas i MSM så man upplever det som fantastiskt!

 
Ingen bild

Niklas R

30 november 2015 10:07

Turkiet skall behandlas som den skurkstat de är.
När de släppte kontrollen på sina gränser mot EU så skulle EUs motdrag vara att kassera deras medlemsansökan och säga till dem att antingen så stänger de sina gränser och håller koll på dem eller så bli det inga förhandlingar om medlemskap samt tuffa restriktioner för turkiska företag och resor.

För ett skall ni ha i åtanke, vi, Europa, behöver inte Turkiet till någonting överhuvudtaget, det enda det landet har gjort de senaste 600 åren är att skapa problem för oss. Så Turkiet skall hållas väldigt kort och skall ge mer än de får.
Att vi skall betala dem för att upprätthålla sina gränser är bedrägeri och dessa pengar skall tas tillbaka från de liberaler och socialister i Bryssel som godkände utbetalningen.

De enda som faktiskt behöver Turkiet är USA, men då kan de också stå för notan.

 
Ingen bild

C Andersson

30 november 2015 10:33

@Thoralf Alfsson@

Det blev två stycken som inte hänger ihop. Eller så är det kansska det de gör;-)

Hur som helst så gillar jag när Söder säger sanningar. Men det uppskattas inte av partiet. Han har meningsmotståndare både bland de egna och givetvis hos fienden. Det är många som inte förstår fast han talar klarspråk. Och den som inte förstår går ofta till attack.

 
Ingen bild

C Andersson

30 november 2015 10:35

@Niklas R@

En från: Vilka behöver EU?

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 november 2015 10:43

Ja, den mannen är nog portad för gott i svensk media. Sanningar som avviker från det politiskt korrekta brukar innebära sådant.

Turkiet kanske behöver EU, men EU behöver definitivt inte Turkiet.
Fri rörlighet i Europa för miljoner Muslimska turkar, vilken mardröm. De Romska tiggarna borde vara varning nog..

 
Ingen bild

Gösta Svensson

30 november 2015 10:46

Om viljan fanns skulle EU kunna bevaka sin yttre gräns utan några som helst problem. Det hela förefaller mer och mer vara ett komplicerat rävspel där så många olika intressen påverkar åt så många olika håll att det nästan blir omöjligt att förutse vad som skall hända härnäst.
Det finns en enkel och fungerande ösning. Den är inte perfekt men den fungerar som sagt: Varje europeisk stat ser till sitt folks intressen i första hand. Allt annat är underordnat.

 
Ingen bild

koltjak

30 november 2015 11:20

Tänk om man gett dessa 30 miljarder till Grekland istället och de kunnat anställa arbetslösa greker för att kunna bevaka varenda meter strandremsa och grekiska fiskare fått en peng för varje framgångsrik tillbakaskeppning av migranter från Turkiet?
Blir ganska många greker man kan anställa....

Hade inte det känts lite bättre? Att lite grann hjälpa EU-landet Grekland på fötter igen. Oavsett vad man tycker om grekerna så är de väl snäppet bättre än Turkiet med Erdogan i toppen.

Thoralf Alfsson

30 november 2015 11:39

Grekland är betydligt viktigare för EU än vad Turkiet är. Därför har jag uppmanat till semesterresor till Grekland och att avstå från semesterresor till Turkiet. Det är ett bra sätt att markera sin ståndpunkt.

 
Ingen bild

Hacke

30 november 2015 11:20

Sent ska syndar´n vakna. Den här rake turkietexperten har sannolikt inte varit okänd för public service tidigare. Sällan man får höra klarspråk av den här kalibern i "oberoende och fria" SVT.
Det är också högst märkligt att inte EU känt till Erdogans rävspel efter modell från minst sagt tveksamma ledare i regionen från förr. Det var ju exakt samma taktik Khadaffi körde med och hotade Europa med under lång tid. Verklighet av hoten gjorde han dock aldrig men det blev däremot effekten av den så hyllade "Arabiska våren" när dessa krafter störtat Khadaffi.
EU:s tafatta och vidlyftiga agerande visar än en gång hur viktigt det är att lämna detta rövarförbund. Det har inte bara kostat enorma pengar för Sverige utan dessutom vårt lands säkerhet, välstånd och identitet. Lika angeläget är det att få bort vår egen statsminsiter fortare än kvickt från allt vad makt heter.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

30 november 2015 11:47

Att SVT bjöd in denne Turkiet-kännare, Halil Karavelli, måste har varit ett jättemisstag. Hans korrekta fördömande av Turkiet måste ha kommit som en chock för programledaren och de ansvariga. Mycket riktigt, när man vill återse hela Agenda-programmet, så är sekvensen/avsnittet med Karavelli bortklippt! I sakfrågan är Turkiet-dealen en skandal. Det finns bara en förklaring, och den är att EU riskerar ett totalt sammanbrott, om man inte lyckas stoppa flytting-horderna av asylbedragare. Schengen, Dublin o yttre gräns har totalkollapsat - EU är inte byggt för denna påfrestning - och därmed står kollapsen för hela EU inför dörren. Turkiet-dealen är en desperat aktion, för att "visa handlingskraft", och vinna tid. Att Europas regeringschefer gått med på generalbluffen visar vilka ynkryggar som styr. Jag har svårt att tro på att Orban/Ungern och övriga motspjärnande fd-öststater gått med på eländet, men dom är väl överkörda i nån slags majoritetsbluff. I sak kommer inget att ändras, Turkiet varken kan eller vill stoppa musliminvällningen till Europa, det är noggrannt uträknat, med Soros och USA-oligarkerna, samt halvdjävulen själv, USA, som ligger bakom. Europa skall förvandlas till ett gränslöst kaos, inga fackföreningar, kapitalet skall härja fritt, och på sikt blir Turkiets och andra arabländers utdelning kalifatet, med Erdogan som sultan i ett återupprättat osmanskt välde, parallellt med islamiseringen av Europa.

Thoralf Alfsson

30 november 2015 14:24

Vill bara påpeka att intervjun med Halil Karavelli fortfarande finns kvar.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

30 november 2015 12:38

"Terrorist group Islamic State earns millions of dollars selling oil on the black market in Turkey, Iraqi MP and former national security adviser, Mowaffak al Rubaie told RT. He also revealed that wounded terrorists are being treated in Turkish hospitals."

ref: https://www.rt.com/news/323895-isis-smuggled-oil-iraq-syria/

 
Ingen bild

C Andersson

30 november 2015 15:03

@Thoralf Alfsson@

Det var något knasigt med klippet men nu ligger de på plats? Är det ett inbäddat klipp från SVT?

http://www.svt.se/tittarservice/fraga-oss/dialog/995498

Intressant klipp. Tror du/ni att det kommer att uppmärksammas. Löfven gödslar ju med våra pengar. Våra och våra, de är ju lånade. Jag såg på TV igår att han skrattade så gott.

 
Ingen bild

lena

30 november 2015 15:04

Turkiet liksom Ungern och Ryssland är länder där nyfascismen har tagit makten

 
Ingen bild

Demokratur

30 november 2015 15:32

Europas oikofoba socialister och liberaler kommer nu att släppa lös 80 000 000 turkar i Europa. Först med visumfrihet och sedan med medlemskap... 3% av Turkiet lär ligga i Europa... Det är svårt att förstå hur mycket, och varför, "våra" folkvalda hatar oss...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

30 november 2015 15:44

Magnus Norell talar också klarspråk:

”Allt Islamiska Staten gör har de belägg för i koranen eller haditherna eller i sunnan. De gör ingenting som inte är teologiskt sanktionerat. Allt från att bränna folk levande till att halshugga människor och sexuellt slaveri.

Allt finns det täckning för i koranen!”

https://www.youtube.com/watch?v=goucN8nTRjs#t=45


Något för alla vänsterpartister, sossar, miljöpartister och feminister fundera på innan det är för sent. Att Mehmet Kaplan tillåts vara minister i en Svensk regering är förskräckligt.

 
Ingen bild

Grålle

30 november 2015 16:06

Håller med de som uttrycker större farhågor för Erdogan än för Putin.
Känns fruktansvärt att denna muslimska diktatur nu på allvar är på väg in i EU. Om jag inte missminner mig så var det väl allas vår landsförrädare Reinfeldt som drev på och lobbade för att få in Turkiet i EU. Bara det gör ju att varningslamporna lyser.

 
Ingen bild

pelle

30 november 2015 16:58

Nu vänder jag mej till thoralf direkt.
Var står vi i frågan om natoanslutningen?
Var står vi i frågan om ryssland,vän eller inte?
Var står vi i frågan om usa,vän eller fiende?
Hur var det,hade mattias kontakt med expo?
Hur var det,var det ett demokratiskt agerande att utesluta ungdomsförbundet?
Dessa frågor ställer jag till dej thoralf,skulle vilja att du svarar på ett enkelt vis,utan att vara spydig.

Sd,röstare,,,,,,sd,medlem.
Pelle i motala

Thoralf Alfsson

30 november 2015 17:16

Dina tre första frågorna får du ställa till de som sitter i utrikesutskott och försvarsutskottet. Jag kan inte svara för partiet i dessa frågor. Däremot har jag en egen uppfattning men det är en annan sak.

När det gäller Mattias och Expo får du ställa frågan till Mattias K.

När det gäller ungdomsförbundet så var det ett demokratiskt beslut rent juridiskt. Sedan kan man givetvis ha synpunkter på att göra det så dramatiskt med ultimatum till SDU och deras val av ordförande.

Jag skulle gärna sett att det gått att lösa på ett annat sätt. Men enligt uppgift så var problemen/konflikten så djup att det inte gick att lösa. Jag tycker att det var sorgligt att vi inom samma parti inte lyckades lösa dessa samarbetsproblem.

 
Ingen bild

Elfyma

30 november 2015 17:18

I slutet av intervjun fick Karavelli frågan hur problemet skulle lösas i stället. Han såg ingen annan lösning än att EU öppnade gränserna och införde i praktiken fri invandring.
Har detta klippts bort i den bandade versionen ?

 
Ingen bild

C Andersson

30 november 2015 17:22

@Thoralf@

"När det gäller ungdomsförbundet så var det ett demokratiskt beslut rent juridiskt."

Det är väl i första hand det som stå i partiets stadgar som är det juridiska? Inte Svea Rikes Lag. Är stadgarna inte demokratiska så är det risk för att besluten inte heller blir det. Rent hypotetiskt.

 
thojuh

thojuh

30 november 2015 17:32

Putin säger sej ha bevis för att Turkiet för ett dubbelspel och i hemlighet hjälper IS. Det kan man nog tro på därför att Ryssland har en av världens bästa underrättelsetjänster, varav GRU är den militära grenen.

Att Ruinfeldt drev frågan om ett ja till Turkiet in i EU, i motsats till klokare länder som t ex Frakrike, fåt varningsklockor att ringa!

Om nu Turkiet mot förmodan skulle bli fullvärdig medlem av EU, blir nog Erdogans taktik att göra alla flyktingar i Turkiets läger till turkiska medborgare. Sedan går resan genom Europa som en dans - till Sverige - där dom kastar sina pass innan gränsen och söker asyl under annan identitet. Om nu detta misslyckas har dom i alla fall fått kostnadsfri mat och logi i Sverige, ska vi säga i två år. Migs kvarnar maler långsamt.

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Lena

30 november 2015 18:17

Jag blev både häpen och positivt överraskad över att de släppt fram en sådan rättfram analytiker på SVT. Dels för att han är turk själv och så klart och direkt framförde sin analys. Sedan var analysen helt lysande, för mig föll en pusselbit på plats. Jag tror (eller hoppas) i motsats till andra här att han i och med detta sparkade upp en dörr, i sitt sätt att framföra meddelandet, dessutom fick vi andas friskt luft och syre, sådan effekt har sanningen - den lyfter. Hoppas det kan få igång andra seriösa debattörer att göra likadant. Åsiktskorridoren vi tyvärr vant oss vid är verkligen dödande.

En annan sak som slog mig är att de åsikter han framförde hade en äkta klang vilket gjorde mig glad för sådana åsikter brukar många benämna som "konspiratoriska", bara för att avfärda en tes. Men denne turk avfärdas inte så lätt. Mycket bra!

Jmf hans framförande med muppen Fridolin, som jämrar sig över att han inte kan hjälpa alla behövande migranter! Hans sätt att tala och linda in allt... Den mannen har ett Jesuskomplex.

 
Ingen bild

JanErik

30 november 2015 18:35

Hur kan jag dela klippet, hittar inte det på svtplay?

Thoralf Alfsson

30 november 2015 21:03

SVT Nyheter

 
Ingen bild

Morningstar

30 november 2015 19:11

Kalle Strokirk talar klarspråk om Turkiet.

https://pbs.twimg.com/media/CVAjH3NUYAAPv_u.jpg:small

 
Ingen bild

Tony

30 november 2015 20:15

När det gäller vår jultomte till Statsminister får
vi heller inte glömma att han lovat vatten och sanitet
till 90 miljoner människor i den fattiga världen, så
snart går sedelpressarna på högvarv. Stefan Löfven är
för Sverige ett rent skadedjur, som borde avlägsnas
från sin post omgående!

 
Ingen bild

Lars Åhlin

30 november 2015 20:34

Överenskommelsen innebär ju att det inte skall krävas visum för Turkiska medborgare som vill besöka EU. Vad händer om Erdogan och AKP får för sig att det bor för många kurder (eller alaviter, kristna eller vad det nu kan vara) i Turkiet, och börjar (kanske ihop med IS) trakassera dessa för att få några av dem att emigrera till Europa. Det bor kring 20 miljoner kurder i Turkiet. Kommer var och en av dessa nu kunna lagligt resa till Europa och där söka asyl? (Jag har absolut inget emot kurder, tvärtom, mina bekymmer bottnar i att det kan bli ännu svårare än nu för kurderna att etablera en egen stat, och ännu mer problem i asylmottagningen i Europa).

 
Ingen bild

Lars Åhlin

30 november 2015 20:40

Hej igen, Thoralf. Jag kanske skall tillägga till mitt förra inlägg att detta med borttaget visumkrav för turkiska medborgare till Schengen är något EU åtagit sig att arbeta för; man har inte lovat att det blir så (än). I oktober 2016 skall det det hela vara på plats. Källa: Europaportalen.

 
Ingen bild

De kallar oss rasister

30 november 2015 20:42


'Rasism' är en myt

Varför älskar vi att lyssna på Nat King Cole men inte gärna vill höra Adam Tensta?!
Varför ogillar vi Mona Sahlin men tycker om Mona Walter?

Det är inte pga av hudfärgen som vi känner antipati mot vissa människor utan pga deras
- Oskick
- Osköna läten

Med vänliga hälsningar,
Waldemar & Dagny

 
Ingen bild

Jan Eriksson

30 november 2015 22:51

-> Tony

Det är 60 miljoner stassministern lovat vatten och avlopp. Inte 90 miljoner. Mycket det med.
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/lofven-lovar-toaletter-och-vatten

Personligen tror jag han gjorde det för att få ett ligg. Alternativt att han fått i sig något euforihöjande.

 
Ingen bild

Lena

30 november 2015 23:35

På väg mot en global superstat?
Har ni hört om Kalergiplanen? Vår stund i Sverige 30 november.

http://varstundisverige.blogspot.se

 
Ingen bild

Observer

1 december 2015 00:06

Off topic:

Klimatmötet i Paris.
40.000 Delegater från 195 länder. Men ursäkta, Räcker det inte med 195 delegater? Eller åtminstone under 1000 st totalt?
Redan nu kommer vibbarna om att detta nog närmast är en PERSONALFEST.
-Hur många Limousinekörningar (På vår bekostnad) kommer inte att göras nere i Paris de här veckorna?
-Å visst kom nästan samtliga 40.000 med flyg?
Redan här har toppmötet fallit i folks ögon. För hade man varit seriös så hade man inte behövt va 40.000 pers!
Tänk 40.000 "syltburks-slickare" med kunnande i paritet med Romson som målar sin båt med giftfärg och kör den på skattesmitardiesel -Vilken parodi alltså.

 
Ingen bild

lecomte

1 december 2015 02:18


Förstår inte problemet. Såväl fransmän som britter förfogar ju över kärnvapen.

 
Ingen bild

C Andersson

1 december 2015 08:01

@Observer@ Var har hon parkerat båten? Vid Notre Dame?

 
Ingen bild

Gute

1 december 2015 09:06

Visby 2015-11-30

- Mass-stöld chockade butikspersonal!

POLISANMÄLAN Under måndagen stal en stor grupp människor saker från en butik på Östercentrum. "Vi är chockade".

Det var vid 16.10 på måndagen som polisen fick in en anmälan om en grupp på ett 20-tal personer, både kvinnor och män, som enligt personalen ska ha stulit från Kicks på Östercentrum.

Det var när personerna skulle lämna butiken som butikspersonalen uppmärksammades på stölderna. Då började nämligen butikens larmbågar ge ifrån sig ljud.

– Det var först en man som gick ut och då började det pipa. Då ställde han tillbaka det som han hade tagit med sig, säger Marika Seid, anställd i butiken.

Men när en stor del av gruppen skulle passera utgången gav larmbågarna på nytt ifrån sig ljud. Hon säger att personalen sedan under en lång stund var upptagna med att få tillbaka varorna.

– Vi försökte få tillbaka mycket av sakerna. Men ännu så är det mycket vi saknar.

Marika Seid säger att det inte hänt något liknande tidigare. Och hon har inte hört att det ska ha hänt något liknande i någon annan butik i Visby.

– Vi är chockade över det här och vi har gjort en polisanmälan, fortsätter hon.

Björn Tannfelt, stationsbefäl vid polisen i Visby, säger att polisen ska titta vidare på ärendet.

– -- Just nu har vi inget signalement att gå på. ----

Polisen rubricerar i nuläget ärendet som stöld.

http://www.helagotland.se/blaljus/mass-stold-chockade-butikspersonal-12307475.aspx

 
Ingen bild

Lena

1 december 2015 10:38

@Observer 00.06
Det bästa jag läst på länge!;););) Om det nu är så otroligt stort med alla utsläpp - varför i hela värden tar de inte tåget???? Flygplan spyr ut hur mycket som helst, men det är det färdmedel med flygplan som de väljer att blunda för. KOM IHÅG,DET är något vi ALLTID kan SLÅ alla i huvet med att när de påstår att vi ska betala mer skatt för luften vi andas. Alla förstår vad man då menar och begriper att detta är bara en plan för att få in mer skatt.
Aldrig att de skulle tordas gå på länder som Indien och Kina med sina kolkraftverk som de smäller upp som svampar ur jorden.

Det andra du skrev om mängden, 40.000 tusen delegater som kommer med flyg från alla världens håll - som sagt är det firmafest? GLÖM INTE ATT PÅPEKA FÖR ALLA MUPPAR SOM TROR ATT DENNA KONFERENS ÄR VIKTIG. DEN ÄR BARA VIKTIG FÖR DEM SOM VILL HA MER MAKT ÖVER DEN VANLIGA MÄNNISKAN!

3:e argumentet: ska vi VERKLIGEN LITA PÅ politiker som ÅSA ROMSON? HON som talar om för andra vad de ska göra men gör tvärtom själv. Förakt räcker inte som ord för vad jag känner för sådana människor och politiker.

Ett sista argument: dessa beslutsfattare lever så över våra horisonter att de inbillar sig att vi andra inget begriper - och DET sårar mig att vi har lyckats få fram politiker som inte bryr sig det minsta för oss.

 
Ingen bild

Pepparholm

1 december 2015 11:23

Även Kungen är i Paris och uttalar sig om politik, vilket han ju enligt grundlagen inte ska göra. För klimatmötet är politik som kostar massor med skattepengar.

Det finns många som inte tror på att jordens klimatutveckling genom alla år från Pangea har berott på vad människorna har sysslat med.

Om Kungen privat tror på att människan kan påverka kontinentalförflyttningar, meteorer m m så är det OK som Statsministern brukar säga. Men det är inte OK med politik.

 
Ingen bild

Tony

1 december 2015 14:01

lena:

Så alla som inte beter sig som det mesiga Sverige
blir per Automatik Fascister enligt ditt sätt att se?
Tror faktiskt inte att Sverige är förebild för något
annat land idag, tvärtom, dom är bara attraktiva för
välfärdssökare, tack vare generösa bidrag!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Skapa flashcards