thoralf

DANIELSSON OCH LÖFVEN YTTERST ANSVARIGA

Av Thoralf Alfsson - 2016-02-11 17:54

Migrationsverket har idag tydligen kommit till slutsatsen att Alexandras mördare inte var något barn. Läs artikel i GP.


Vi som sett en skymt av mördaren på bilder kunde konstatera det omgående. Tyvärr klarade inte Migrationsverkets handläggare detta! Eller rättare sagt de får väl knappast göra någon korrigering av ålder på ensamkommande barn. Det är väl kränkande!


Att Migrationsverket placerar vuxna män på boende för barn är rent bedrövligt. Ytterst ansvarig för detta är generaldirektör Anders Danielsson. Det innebär också att han har ett tort ansvar för att Alexandra mördades på boendet i Mölndal.

Samtidigt har alla de riksdagspolitiker som vägrat införa ålderskontroller på ensamkommande barn också ett ansvar för detta mord!



Har funderat en del på vad generaldirektör Anders Danielsson sa i Agenda i söndags. Där berättade Anders Danielsson att man på Migrationsverket är 100 procent rättvisa när det gäller handläggningen av asylärenden. Ingen får gå före någon annan i handläggningskön. Det är FIFO som gäller. First In First Out. Det kan ju vid en första anblick verka bra och rättvist men är det bra för landets skattebetalare?


Personligen så anser jag att GD Anders Danielsson skall prioritera skattebetalarnas pengar i första hand. Jag ger fullständigt fan i vilken ordning ärenden handläggs. Bråkstakar och kriminella skall snabbehandlas och avvisas. Ärenden som är enkla och av mer rutinärenden skall givetvis gå före i kön. Allt för att minska kostnaderna.


Det kan inte vara meningen att personer som med stor sannolikt är Dublinärende eller som skall avvisas kan sitta på en asylförläggning under 15-20 månader innan deras ärenden behandlas och avgörs. Det skall inte sitta och uppta en kostsam asylplats under så lång tid.

Rena vansinnet och slöseri med svenska skattemedel. Men det är väl ännu ett symptom på den svenska naiva godheten.


Det är Anders Danielsson och Stefan Löfven som har det yttersta ansvaret för hur Migrationsverket fungerar.

 
 
thojuh

thojuh

11 februari 2016 18:13

Det är verkligen hemskt att Daily Mail, nätupplagan
var först med att publicera bilder från rättegången
och därmed bilder på det här "baaarnet" mördaren.

Migrationsverket är i högsta grad skyldiga till mord:
Vore det i USA hade redan ett stort antal advokater
lämnat in stämningsansökan mot staten och migrationsverket

http://thojuh.se

 
Ingen bild

“Ensamkommande” mördaren är vuxen

11 februari 2016 18:19

Bild:
http://avpixlat.info/wp-content/uploads/2016/01/Youssaf-Khaliif-Nuur-9797-liten-250x250.jpg

Den absurda travestin kring så kallade “ensamkommande flyktingbarn” är den största migrationsrelaterade bluffen i Sverige sedan de “apatiska” barnen. Omfattningen och konsekvenserna av det pågående organiserade lurendrejeriet är dock mångdubbelt – något man framför allt får läsa om i utländska medier och alternativa sådana hemmavid.
http://avpixlat.info/2016/02/11/ensamkommande-mordaren-ar-vuxen/

http://www.breitbart.com/london/2016/01/29/daily-mail-articles-blocked-in-sweden-over-migrant-stabbing-court-case/

 
Ingen bild

Demokratur

11 februari 2016 18:38

Värt att notera att dessa landsförrädare aldrig kommer att ställas till svars. Ty svenskarna är alldeles för fega för detta. De offrar hellre sitt eget folk och land för att få flyta med strömmen.

 
Ingen bild

Tony

11 februari 2016 18:53

När mordet hade hänt var man väldigt klar över att han var
15 år, frågan är hur kunde man så tvärsäkert uttala det?
Hade han själv uppgett det, för några papper på fanskapet
fanns ju säkert inte!
men här ser vi hur den stora ensamkommande flyktingbluffen
går till egentligen, allt är så uppenbart att det handlar
om grovt bedrägeri, och där den ena parten är Sveriges
regering med benäget bistånd av den handlingsförlamade
så kallade oppositionen!

 
Ingen bild

OT

11 februari 2016 19:30

Att mörda en skattebetalare i Sverige är TABU!

Alexandra är en av oss! Förlusten av henne skall inte gå omärkt förbi! Nu har ni skitit i det blå skåpet; gått över gränsen; hädat den svenska tron!

Upprätta ett arrende med Putin i Sibirien på X hektar mark i 99 år. Släpp sedan inte en jävel över bron utan skicka dem till detta protektorat tills de tröttnar.

P.S: "Rudyard Kipling's White Mans Burden (1899)": https://www.youtube.com/watch?v=aHTPBjCrdpk

 
Ingen bild

Kalle

11 februari 2016 19:41


Även en del personer har börjat tänka till om tillståndet i sverige!!!

""Det råder en osund tystnad kring värderingsintegration till nyanlända - kritiken kommer från framtidsforskaren Bi Puranen som ser risker med den polariserade debatten.
– När man lyssnar på mediedebatten tar man sig för pannan. Det blir så polariserat. Det blir en sådan upprördhetskänsla, säger Bi Puranen./.../
Stor andel pojkar
2015 kom drygt 35.000 ensamkommande barn till Sverige enligt SCB:s statistik. Av dessa var över 90 procent pojkar. Något som, enligt Bi Puranen, ställer ännu större krav på ett aktivt samtal om jämställdhet.""

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/vi-har-sopat-problemen-under-matten

Vem är Bi Puranen???

https://sv.wikipedia.org/wiki/Bi_Puranen

 
Ingen bild

Ibbe

11 februari 2016 20:00

Utländsk press klarade av åldersbedömningen på Mölndalsmördaren. Notera Expressens fullständigt galna attack på engelska Daily Mail som hade en fotosekvens på " ensamkommande barn" i Sverige som pulvriserade lderas många gånger uppgivna låga ålder. Nu ska det bli intressant att se hur den självgode Matsson på Expressen , som nu står med byxorna nere , ska ta sig upp ur gyttjan. Vill du inte veta sanningen? Köp Expressen!

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

11 februari 2016 20:43

Det mesta i det här landet är väldigt absurt. Man blir både ledsen och förbannad när man börjar fundera på detta. Landets högsta ledning innehas av en svetsare från Örnsköldsvik.

Detta mitt konstaterande är inget "klasshat" från min sida om nu någon skulle vilja påskina detta. Utan enbart ett kallt konstaterande.

Är detta verkligen den bästa lösningen som landet Sverige kan prestera och ta fram som en ledare för en nation ?

-Mitt svar är enkelt. Ett tveklöst nej.Absolut inte på något vis. Jag har under min cirkulation runt solen som nu gått 60 varv upplevt olika regeringar och statsministrar av diverse kulörer.

Men detta. Det tar ta mig f*n priset i inkompetens. Det sämsta jag sett. Utan konkurrens. För Sveriges bästa hoppas jag att regeringen tvingas lämna in i vår.

Så här kan det inte få fortsätta.

 
Ingen bild

Thor

11 februari 2016 21:02

Frågan om ålderstester togs ju upp i riksdagen av SD för några månader sedan, då svarade bluffgubben Morgan Johansson att alla på HVB-boenden är barn.

Thoralf Alfsson

11 februari 2016 21:19

Det har tagits upp varje år i riksdagen sedan 2011! Med samma svar från regeringen oavsett om det varit Alliansen med Beatrice Ask eller de rödgröna med Morgan Johansson.

 
Ingen bild

Observer

11 februari 2016 21:24

Aktuellt 21.00 -Löven´:

"VÅRT SAMHÄLLSBYGGE GÄLLER ALLA!"

Tydligen inte de svenska pensionärerna, För på kvällstidningarnas löpsedlar idag: "NY PENSIONSBROMS SLÅR TILL"

En folkdomstol borde omgående bildas för att avpollettera regeringen om de inte avgår frivilligt inom 3 mån. Dessa galningar kan inte få styra en dag till!

 
Ingen bild

Lotta

11 februari 2016 21:30

Hörde jag rätt? Stefan Lövén säger i Aktuellt: "Vidtagit åtgärder för att minska antalet asylsökande till Sverige". Men hur är detta möjligt som ju var såå omöjligt tidigare pga alla konventioner som Sverige skrivit under. Ljög man om konventionerna? Var de trots allt inte så bindande som 7-klövern upprepat som ett mantra genom alla år. Vore sedan klädsamt om alla 7-klövernpolitiker och alla andra godhetsapostlar slutade tjata om att Europa måste ta sitt ansvar. Vi har förbanne mig inget ansvar för vad dysfunktionella länder håller på med så länge som deras rika trosfränder i närområdet inte tar något ansvar alls. Europa har varken skyldighet eller möjlighet att ta hand om de 125 miljoner som sägs vara på flykt. 125 miljoner kan knappast fly från krig och elände utan även från fattigdom vilket aldrig kan vara asylgrundande. Är det inte dags att alla dessa länder tar tag i sina egna problem och slutar tro att Europa skall lösa det åt dem? När det gäller asylkaoset förra året läste jag att Maria Ferm hade möjlighet att göra något åt det innan den stora invasionen tog fart men gjorde inget. Vet inte om det stämmer men borde kollas upp. Blir förbannad när jag hör Fridolin gång på gång säga att EU svek. Nej EU svek inte mer än de rika arabländerna som ingen någonsin pratar om när det gäller ansvar för flyktingkrisen.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

11 februari 2016 21:33

Asylrätten, asylrätten, asylrätten, asylrätten eller vi måste ta vårt ansvar, vi måste ta vårt ansvar, vi måste ta vårt ansvar ,vi måste ta vårt ansvar ,,,,,,,, !!

 
Ingen bild

Putte

11 februari 2016 21:43

Att Migrationsverket m.fl struntar i lagstftningen är ingen nyhet. Ett av de värsta exemplen är de så kallade papperslösa "flyktingarna". De har fått beslut om att de saknar asylskäl. Ofta överklagas besluten i alla möjliga instanser, men trots detta får de stanna kvar i landet och erbjuds gratis sjukvård och tandvård och dessutom socialbidrag. De tillåts alltså att leva ett 100% skattefinansierat liv, trots att de inte har laglig rätt att vistas i landet. Så sinnessjukt fungerar bananrepubliken Sverige. Hur tröga i huvudet är svenska ryggradslösa väljare?

 
Ingen bild

Lotta

11 februari 2016 21:48

Någon som känner igen sextrakasserier mot 13-åriga flickor på bussar i Kalmar?

http://www.friatider.se/flickor-sexattackerade-n-r-vuxna-asyls-kare-fick-ka-skolbuss

Thoralf Alfsson

11 februari 2016 21:59

Artikeln handlar om Oskarshamn

 
Ingen bild

Ibbe

11 februari 2016 21:54

Ask och Johansson är samma kålsupare. Det intressanta är åldersförnekandet ifrån (s) och (M) under flera år. Nu spricker denna fasad och det är ju inte den enda som bekant. Dock är den årslånga maskhållningen en prestation i sigg från dessa partiers inte minst sida. Dock är jag glad. Som 45-åring hade jag troligen bedömts som 17-åring av Johansson och Ask. Min hustru påstår nu att hon är gift med en yngling för det säger poitikerna. Vågar jag säga emot?



 
Ingen bild

Gubben o Gumman

11 februari 2016 22:10

Då har du blivit lammkött Ibbe :=)(=:

 
Ingen bild

Ölänning

12 februari 2016 01:04

Kanske därför det bråkas?
Immigrationsverket kräver i dagsläget en yta på minst 3 m2 per asylsökande i sina boenden. De har förhoppningar att kunna gå upp till 5 m2, när läget blivit mindre akut.

3 m2 är inte så där jättemycket. Min fru och jag har ca 122 m2 var. Ändå går vi varandra på nerverna både till och från. Vad har ni i er familj?

Intressant kan vara att jämföra med ytor för grisar. Då är det så att en galt måste ha 7 m2, och ska han betäcka i boxen är kravet 10 m2.
Suggorna behöver lite mindre yta, men det vet vi ju hur de är.

Om man skulle fösa ihop gris på 3 m2 skulle det gå åt helvetet till. Jag misstänker att det kan vara en bidragande orsak till "bråken" på våra asylsökanden, som SD är så klart är ansvariga för.

 
Ingen bild

Ölänning

12 februari 2016 01:10

Om ni är nyfikna på vad kameler kräver för utrymme så är det 6 m2/kamel, om de hålls i grupp. Är det ensamstående kameler behöver de minst 9m2. Inget minimått anges om de ska till att betäcka. Min erfarenhet av kameler som betäcker säger att kroppslängden i meter x 3, torde räcka till.

 
Ingen bild

Knaster

12 februari 2016 05:55

# Lotta

Väldigt bra inlägg! Ha en underbar dag!

 
Ingen bild

Stefan

12 februari 2016 07:56

Inte ett barn? Nej, det är ju uppenbart för alla som har åtminstone ledsyn...

Jag begriper inte hur Migrationsverket kan acceptera unga asylsökandes åldersuppgifter utan en medicinsk åldersbedömning.

De ensamkommande “barn” som kommer är ju påfallande ofta gamla nog att med tillfredsställande noggrannhet dateras med kol 14-metoden! Ändå godtas deras åldersuppgifter utan vidare som det verkar.

 
Ingen bild

Motstånd

12 februari 2016 08:02

Sverige har sen urminnes tid fungerat på så vis att folk har betett sig på svenskt sätt. Så har man inte kommit på tanken att det skulle behövas vakter på bussar för att freda mot pedofiler.
Det har dessutom varit farligt att varna för faran med invandring.
Den som varnar eller vädrar farhågor stämplas ju som rasist.
Och jag kan slå vad om att få eller ingen av pedofilerna har lagförts eller kommer att lagföras.
Så djupt i dyn har landsförrädarna fått Sverige att sjunka.

 
Ingen bild

Tony

12 februari 2016 08:24

Det talas mycket om hur man ska få lågutbildade invandrare
i jobb, och hur hög lön dom ska ha. Enkelt, låt dom få samma
ersättning som fattigpensionärerna, denna grupp får ju dra sig
fram på dessa summor, och betala all den medicin dom behöver,
och då ska väl unga och friska pojkar kunna göra samma sak

 
Ingen bild

Gute

12 februari 2016 09:11

- HVB-industrin (GA) För placeringen av 79 ensamkommande flyktingbarn på Gotland betalar svenska kommuner närmare sex miljoner kronor – varje månad. Det betyder att varje barn i genomsnitt kostar närmare en miljon kronor per år.

Kommuner som placerat barn på Gotland (antal barn inom parentes):

Värmdö (3), Lund (1), Ekerö (1), Botkyrka (1), Jönköping (2), Malmö stad (1), Halmstad (1), Göteborg (2), Torsby (1), Årjäng (1), Örebro (1), Ludvika (1), Åsele (1), Södertälje (1), Halmstad (3), Gällivare (1), Strängnäs (1), Mjölby (2), Tjörn (19), Umeå (6), Karlskoga (1), Oskarshamn (20), Östersund (4), Lomma (1), Malmö stad (1)
Eleonor Svensson Gotlands Allehanda

http://korta.nu/tBd

 
Ingen bild

vmm

12 februari 2016 09:29

Om den misstänkte mördaren är 15 år så kommer han troligen att dömas till tre års sluten ungdomsvård. Förmodligen placeras han på ett HVB-hem. Kanske på samma hem. Kanske på ett annat.

Okej. Nu begicks det ett mycket allvarligt misstag på Migrationsverket när dom först bedömde att han var 15. Han placerades därför helt fel inom mottagningssystemet och hamnade på fel ställe. Det är mycket allvarligt. Undrar vad det här misstaget får för konsekvenser. Även om man inte kan döma en enskild tjänsteman för brott så kanske man kan gå vidare i systemet och kolla på rutiner och om dessa följts och om cheferna på Migrationsverket sett till att dessa ska följas. I slutändan så är det ju ett politiskt ansvar för att man tilldelar Migrationsverket dom pengar dom behöver för att kunna upprätthålla dom rutiner som dom föreskriver.

Så, vem är ansvarig?

 
Ingen bild

SM811

12 februari 2016 09:34

Lidköping välkomnar nu invandrare för boende i industriområde.
Bert tjänar kosing och Lidköpingsborna får det som invandringen för med sig.
http://goo.gl/6aXzku

 
Ingen bild

Observer

12 februari 2016 12:33

Varför är det så många bråk på asylboenden? Det är varje dag i alla län!!!

..Gör riktiga flyktingar så?

 
Ingen bild

S/S Mangen 5/5 1953

12 februari 2016 13:31

Jag ger mej ju faen på att många av de ensamkommande är desertörer som lämnat sina familjer i sticket ! Många av dem är ju upp mot 30 år . Så gjorde inte finnarna , dom stannade och gav ryssarna på käften !

 
Ingen bild

Motstånd

12 februari 2016 13:49

En kommunist på socialstyrelsen gör gällande att det är omöjligt attår kontrollera om folk är under 18 år. Men enligt Wikipedia så får man visdomständer från 18 års ålder.
Kontrollera visdomständerna och hur slitna de är.. Så vips kan man se att en uppgiven fjortis är mellan 25 och 35 år.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Visdomstand

 
Ingen bild

Lotta

12 februari 2016 16:48

Tack Knaster det värmde och tack detsamma.

 
Ingen bild

Maja Dacke

12 februari 2016 18:27

Motstånd - är du säker på att de som kommer hit har några visdomständer, eller någonsin får några sådana?

 
Ingen bild

Lena

12 februari 2016 21:55

@Maja Dacke
Men DET var en kommentar som tog skruv ;). Behövs i vår tid!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards