thoralf

SVT ETT SKÄMT

Av Thoralf Alfsson - 2016-08-04 22:48

Svensk media och SVT fortsätter att hävda att det var en norrman som utförde knivattacken i London. Här har vi ett alldeles utmärkt exempel på hur svensk media och public service mörkar sanningen.


Den 19 årige ”norske” somaliern som utförde knivattacken i London som dödade en kvinna och skadade fem personer hade åkt tunnelbana i London många gånger under sin uppväxt och skolgång i London.


Därför anser jag att han var engelsman med somalisk bakgrund, inte norsk bakgrund. Han utvandrade från Norge 2002 som 5-åring, alltså för 14 år sedan.


Han var så långt ifrån norrman som det går att komma enligt min uppfattning, om vad som kännetecknar en norrman. En somalier kan aldrig bli vare sig en svensk eller en norrman. Det är helt enkelt omöjligt.


Jag lyssnade tidigare ikväll till Gladjazzarna med Anders Linder i Borgholm. Han skämtade om att han i flera decennier försökt bli ölänning men inte lyckats. Det tar minst tre generationer att bli ölänning.


Anders Linder sa dessutom att det var bättre förr och något i still med att han inte ville vara med idag längre. Jag undrar vad han syftade på?


Med anledning av detta kom jag idag ihåg följande rubrik och artikel som är från januari 2014.

  


I torsdagens Ölandsbladet kunde man läsa följande på ledarsidan skriven av Peter Boström. Tänk om man skulle byta ut ö mot Sverige, då skulle ju texten bli rent rasistisk enligt många "experter".


 

 


Det räcker inte ens med tre generationer för en somalier att bli svensk eller norrman.


Så är det bara!

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

4 augusti 2016 23:16

Joel Kinnaman:

”– Vinner Trump så packar vi väskorna och flyttar hem till Sverige, det är en sak som är säker. Fyfan. Det är en jävligt läskig våg av fascism som drar över världen just nu. Det känns som att de där 20-25 procenten idioter som finns i varje land plötsligt har vaknat ur någon dvala och börjat tycka saker. Riktigt obehagligt, säger skådespelaren om det politiska klimatet.”

Clint Eastwood:

–Trump är något på spåren. Alla är i hemlighet trötta på den politiska korrektheten och att fjäska. Det är den fjäskande generation vi är i just nu. Vi är verkligen i en "pussy generation". Alla går omkring på äggskal,
Om skådespelaren var tvungen att välja att lägga sin röst på Donald Trump eller Hillary Clinton är inte valet speciellt svårt för Eastwood. Utan att blinka väljer han Trump, skriver Esquire


Glöm inte Kinnamans löfte/hot att flytta om Donald Trump vinner. Om/när den dagen kommer är den av hänsyn till karriären så ”liberale” Kinnaman sannolikt inte villig att flytta.

Den dagen kommer journalister inte att fråga den av hänsyn till karriären så ”liberale” Kinnaman varför han fortfarande bor kvar i USA.

Den av hänsyn till karriären så ”liberale” Kinnaman skulle sannolikt inte våga öppna käften om ”fascisten” Clint Eastwood erbjöd honom en roll i en film. Han skulle bara ha fjäskat så som bara en hycklade ”liberal” kan.

Så fungerar politiskt hyckleri och egoism.

Jag avskyr det!!

 
Ingen bild

Clas

4 augusti 2016 23:20

Jag hörde också detta hårresande uttalande från Sveriges Radios nyhetsrapportering. Varför är det plötsligt viktigt att tala om att terroristen i London råkar ha norskt medborgarskap? Den somaliska familjen sökte först asyl i Norge för att lätt få norskt medborgarskap så att de sedan enligt EU:s regler helt legalt kunde flytta till England dit de hela tiden ville komma. Gärningsmannen var ju bara 5 år när familjen flyttade till London. Varför utelämnar SR den relevanta informationen att gärningsmannen i själva verket var en muslim från Somalia? Att kalla negern för norrman är att ljuga och att utelämna det faktum att han är somalier är att mörka. Detta om något är ett tydligt bevis för att SR liksom all svensk media ljuger och mörkar.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

4 augusti 2016 23:21

Jag tycker att norska myndigheter skulle protestera mot svenska medias smutskastning av norrmän.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

4 augusti 2016 23:23

Jag bor i en svensk ytterskärgårdskommun, en ö dessjämte. Här finns en lokalpatriotism betr utifrån inflyttade, som säger... "inbjuden på en kaffekopp/fem generationer, accepterad som öbo/sju generationer".

 
Ingen bild

Granskningsnämnden

4 augusti 2016 23:23


Ulf Johansson är huvudet på ormen,
enligt en person på SVT nyheter väst som vi har talat med.
På frågan om varför SVT inte nämner det utländska laget med namn vars ledare blev dömd för sexuellt ofredande mot flickebarn under Gothia cup sade personen först att det görs olika bedömningar vid varje tillfälle om vad som är relevant att säga.
Personen kunde dock inte förklara varför är det relevant att nämna den dömde mannens ålder men inte landet han kommer ifrån?!
Han medgav till slut att han personligen tyckte att det kunde vara relevant med kulturell bakgrund när det gäller synen på kvinnor och sexualitet, men det är chefen Ulf Johansson som bestämmer.
-------------
Ulf Johansson är programchef på SVT Nyheters riksredaktion och ansvarig utgivare för bland annat Rapport, Aktuellt och Gomorron.
-------------
Den dömde lagledaren är 36-årige Mohammed El Asmar från Marocko
http://www.friatider.se/36-arig-marockan-begars-haktad-for-taharrush-pa-gothia-cup
-------------
Kontaktuppgifter till SVT
#31#087840000
ulf.johansson@svt.se
hanna.stjarne@svt.se
rapport@svt.se

 
Ingen bild

Roger K

4 augusti 2016 23:32

Jag är norrman och har bott i Sverige i 26 år, men jag känner mig ändå som norrman. Inget konstigt med det.

 
Ingen bild

Absurt

4 augusti 2016 23:53

Ponera följande:
Mina helsvenska föräldrar Bengt och Maria flyttar till Kina med mig Pontus då 2 år gammal, vi blir häpnadsväckande nog kinesiska medborgare. Nåja, när jag fyller 5 år flyttar Bengt, Maria och jag vidare till Finland. Vid 19 års ålder begår jag, Pontus, ett förfärligt mord på öppen gata. Tror ni svensk media då skriver "Kines mördade Finne" med ursäkten att nyhetsvärdet i att jag har svenskt ursprung inte finns....tillåt mig tvivla.

 
Ingen bild

X

5 augusti 2016 00:02

Vinner Trump så byter jag gärna med Kinnaman. Han kan bo i detta äckliga PK-näste. Finns det något värre än artister och liknade som slickar PK-ända i karriärsyfte?
SVT, punkt ett på dagordningen i SD-Sverige över saker att fixa akut.
Nr 2: SR.
Nr 3: sparka vänsterextremisterna inom myndighets-Sverige.
Nr 4: åtgärda migrationspolitiken.
Nr 5: Återge militär och polis sin rätta status.
Nr 6: reformera rättssystemet (=sätt dit slöddret).
Listan är mycket längre...

 
Ingen bild

OT

5 augusti 2016 00:05

Det blir allt tydligare. Man skall tala till gamlingar på gamlingars vis och till främlingar på främlingars vis.

Lissen stranger! ”Apologize To My Mule”: https://www.youtube.com/watch?v=5Mk_sUPtYjw#t=1.764716

 
Ingen bild

Orolig förälder

5 augusti 2016 00:13


Ulf Johansson beskyddar pedofildyrkarna

SVT underlåter att informera svenska folket om att det var pedofildyrkare från Marocko som attackerade svenska flickebarn och utsatte dem för sexuella övergrepp under Gothia cup.

Det är inte journalistik som Ulf Johansson och hans SVT bedriver. Det är ren kriminell verksamhet.

 
Ingen bild

Bosse

5 augusti 2016 01:30

Tittar just nu på Sverige mot Colombia, men det ser ju snarare ut som Kamerun mot Colombia! Stänger av sändningen nu!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 augusti 2016 01:43

I ett program på P1 som handlade om några elever på Polishögskolan sa reportern något som fick mig att haja till. Hon beskrev en av eleverna Fredrik som "lång, blond och bredaxlad - en typisk svensk konstapel"

Har hon överhuvudtaget inte lyssnat på direktiven som utgått från Hanna Stjärnes hjärntvättsministerium om hur en "svensk" ska beskrivas? ”kortväxt, svartmuskig och muslim - en typisk svensk konstapel” är det som gäller i de förljugna egoisternas värld.

Jag föredrar den långa, blonda och bredaxlade konstapeln alla dagar. Jag kommer för övrigt ALDRIG att respektera en polis i slöja. Det är min medborgerliga rättighet att kräva sekulär myndighetsutövning. Där kommer jag att var obeveklig.

Till sist vill jag uppmana alla att säga upp TV-licensen och gå ur Svenska kyrkan.

Ring Radiotjänst
0771-91 00 04
Gå ur Svenska Kyrkan

Blankett för utträde
https://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=1087206

 
Ingen bild

lena

5 augusti 2016 02:04

En somalier kan aldrig bli norrman sägs det. I nazityskland kunde aldrig en jude bli tysk. Resonemanget låter likvärdigt. De tvä norrmännen "somaliern" och Breivik verkar dock likna varandra!

Thoralf Alfsson

5 augusti 2016 08:16

Nu blandar du äpplen och päron. Etnicitet och religion.

 
Ingen bild

Dumpa Lars Bern

5 augusti 2016 02:55


Hej Thoralf,
Lars Bern är inte mycket att hänga i julgran.
Gaggig, tramsig och allmänt pinsam.
Han kallar bl a barbaren Saddam Hussein för "legitim ledare"!
(Berns blogg, Världens dominerande krigsmaskin del 1, 3aug).
Det är skäl nog för att dumpa honom från blogglänklistan till höger.
---------
PS Majoriteten av svenska folket saknar kunskaper om Saddam Husseins skräckvälde som varade i ca fyra decennier, ett resultat av svenska mediers mörkning/ ointresse?!
Först började svenska medier intressera sig för Irak och Saddam i samband med befrielsekriget 2003, och då tog de vänstervridna svenska medierna som bekant ställning för Saddam och araberna, mot USA och västerlandet. Svenska medier gjorde allt de kunde för att framställa Saddam som en snäll farbror och Bush som en ond 'Texasgubbe' (som en sosse uttryckte det).
När det gäller just synen på Saddam är det fortfarande många även bland Sverigevänner som ännu inte insett att de har blivit hjärntvättade och förda bakom ljuset av svenska medier, med SVT i spetsen.

 
Ingen bild

crille

5 augusti 2016 05:08

Hörde det på radion igår, nyhetrna. Den norrman som utförde attacken. Blev förbannad o sa varför säger de norrman när det inte är det. Blev diskussion om det.

Jadu! Orolig förälder. Är ju krimminell verksamhet. Man borde kunna anmälla det. Är själv orolig då jag har en dotter på 20 år.
Monns när hon var runt tolv. Kände aldrig oro, hon åkte till badhuset själv. Hade hon aldrig fått som tolvåring idag. Tack 7 klövern

 
Ingen bild

Tompa

5 augusti 2016 06:44

Att Svt får bedriva en smutskastningskampanj mot Trump, Putin, Le Pen, Ungern och Sd för licenspengar är beklämmande. Vad Svt inte fattar är att amerikanarna, som tur är, struntar fullständigt i vad de tokiga svenskarna tycker i frågan. Svenska politiker och de sk journalisterna har verkligen fått ett storhetsvansinne och tror att folk i världen bryr sig om vad pyttelilla Sverige tycker. De länder som bryr sig är de som suktar efter vårt lukrativa bistånd.

Lyssna på denna PK klubb i nedanstående youtubeklipp. Ali som sitter i riksdagen och Åsa på Aftonbladet är direkt obehagliga. De vill begränsa yttrandefriheten och bara låta människor som tycker som dem få komma till tals. Skrämmande obehagliga människor.
https://www.youtube.com/watch?v=Wimmc7gIf3Q

 
Ingen bild

Mattias (originalet)

5 augusti 2016 07:36

Ulf Johansson är en feg PK-ynkrygg som hatar Sverige och svenskarna. Han och flera andra borde dömas för landsförräderi.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 augusti 2016 07:48

Angående Anders Enström ,honom har jag haft mailkonversation med angående en insändare om invandring som han inte tog in och som jag efterlyste i ett mail till redaktionen , svaret som jag fick från honom var : vill du skriva rasistiska insändare så får du vända dej till ett annat forum ! Jag kontrade då med en fråga om inte folkets röst gällde för honom !

 
Ingen bild

Lena

5 augusti 2016 08:26

Även CNN påstår att det var en norrman som utförde dådet igår, de nämnde också åldern, 19-år, (är det viktigt?. De trodde inte att det var ett terroristdåd utan att det berodde på mental instabilitet.

Follow the money, vem äger Reuters, AP etc? Vem äger nyhetsorganisationerna. Varför har de behov av att ljuga, mörka, tala osanning? Jo en stor del av befolkningen är så nersövd att de tror varje ord som kommer från rutan. De har en agenda och den tänker de fortsätta med. Det gör de för att det är så lätt, folket försöker inte ens att hitta mer oberoende media, de har somnat helt enkelt.

Vi har en del att göra för att "väcka" dem. Jag gör mitt på jobbet, men inte för mycket, då vänder folk på klacken. Lite ska det vara, så att man sätter ett frö. Människor MÅSTE lära sig att tänka självständigt.

I dessa tider är det som skillnad mellan liv och död, att vara vaken OCH inte minst SÄGA sin mening, sin sanning.

 
Ingen bild

Bo

5 augusti 2016 08:44

Gammelmedia kan lika väl skriva "hen". Det är ett skitmedia som man i alla fall inte kan lita på.

 
Ingen bild

SM811

5 augusti 2016 08:45

Pratade med en före detta socialdemokrat som nästa val skall rösta på SD. Hon hade nu kommit i insikt hur medierna ljuger och undanhåller fakta så fort det är en utlänning.
OT. "Ostlänken dubbelt så dyr" 35--> 70 miljarder. Det är billigt om man jämför vad massinvandringen kostar.
Med massinvandring vet vi vad det medför.. mord, bilbränder, åldringsrån, våldtäkter, stenkastning och mycket mer. Ta det i relation vad vi får med Ostlänken så är 70 miljarder mycket billigt.
http://www.nyteknik.se/fordon/ostlanken-dubbelt-sa-dyr-6592485

 
Ingen bild

Sanningen?

5 augusti 2016 09:06

@Dumpa Lars Bern, Förstår att ni börjar bli rädda. Bern tar upp och avslöjar många av de som dagligen förfalskar nyheter som sedan sprids till svenska folket som sanningar. Hade du läst ordentligt så har du förstått vad Bern menar med Saddam. Ni trodde förstås att ni hittat en billig angreppspunkt.

Dock verkar er läsförståelse vara i klass med den svenska skolans lägsta nivå och det säger mycket. Låt folket få se sanningarna om er istället för att försöka skriva ner en duglig kritiker.

Tack Lars Bern för dina avslöjanden och var snäll och fortsätt upplys svenska folket om sanningen.

 
Ingen bild

Hacke

5 augusti 2016 09:12

Det är dags för sd att agera kraftfullt kring public serviceuppdraget på högsta nivå. Om inte annat så för att sprida ljus och uppmärksamhet i frågan. Det är hög tid för nedskärning och konkurrensutsättning av uppdraget. Vi kan inte ha en monopolmodell, framförallt inte när det gäller nyhetsförmedling och samhällsbevakning, i ett land som påstår sig vara en demokrati. SVT/SR är en total katastrof i nuvarande tappning.

@Bosse. Jag gjorde som du. Stängde av fotbollen när jag inte kunde skilja på vilket lag som var Columbia och vilket som skulle föreställa Sverige. Inte utan att man drömde sig tillbaka till EM och ett landslag på riktigt – det isländska.

 
Emil

Emil

5 augusti 2016 09:40

Stämmer det att du riskerar uteslutning ur SD pga denna text? Om detta blir fallet så hoppas jag innerligt att SD splittras till två partier, varav det ena behåller yttrandefrihet, denna del får min röst i valet. Nu har det gått för långt med munkavlar och skitnödighet....

http://https://ryggradenblog.wordpress.com

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

5 augusti 2016 10:02

Det förljugna Sverige är personifierat av Täppas i ring P1 .
Ett värre "Stolpskott" är svårt att finna.
Hur kan man ha en sån förvriden samhällssyn.
En stor gåta för mig !
När SD kommer till makten är det bara för honom att ska nytt jobb.

 
Ingen bild

HellBoy

5 augusti 2016 10:17

https://www.facebook.com/politikfakta/photos/a.341532885938453.79792.274070532684689/1082218478536553/?type=3&theater

 
Ingen bild

pelle

5 augusti 2016 10:27

Dumpa lars bern???en sån som saddam och en khadaffi är nödvändigt i såna länder,,,det är min absoluta övertygelse,,,,en järnhand som hindrar stökiga element att revoltera med hjälp av våld.

Lars bern o peter krabbe är helt klart något på spåren,,,dom har genom sitt bloggande rätat ut frågetecknen när det gäller agendan kring invandringen,,,,det är inte så enkelt som att våra politiker gör detta av godhet,,,,,,det ligger andra saker bakom detta,,,,

Det lena säger är i min värld helt riktigt,,,men hur ska man få folk att förstå,vilja förstå ? Vem som styr media,pengar,politiska partier,titta i riksdagen,,,,,,är det nån som tror att nuvarande sd är undantagna ifrån dom här människornas makt ?

Thoralf gör ett jättejobb med sitt engagerande,,det är en sann o ärlig sverigevän,,sd är inte värda att ha en sån medarbetare.

Men det här med alla upplysningar om att media mörkar o vinklar,,alla brott som begås av invandrare ,dom ekonomiska kostnaderna ,är på något vis ett överspelat kapitel ,iallafall för mej,,,,,det finns väl ingen utav er som läser thoralfs blogg som inte har förstått att det förhåller sej så.

Som jag tänker så måste det ageras o varnas på ett annat plan,,,,,nya världsordningen,,,,nwo,,,,agenda 21,,,,vem styr i världen som lena säger ? Det är på tiden att börja varna o sätta in motåtgärder för detta,,,,tiden går,,,snart är det försent..

Emil säger som det är,,,,,,dela sd,,,,men gör det nu,direkt,,,,jag är fullt övertygad om att thoralf skulle gå segrande ur den striden,,,,det skulle inte vara bortkastat att köra igång ett orginal,sd,,,,,då kan dom kanske ha ett samarbete o på det viset öka.
Kan säga att det är jäkligt många som är missnöjda med det nya sd,,jäkligt många,,,thoralf med många uteslutna sd medlemmar skulle få många röster,,,det är ju inte att starta ifrån noll utan det är ju kända namn,,,,,kör igång thoralf,,tiden är knapp.
Pelle

 
Ingen bild

Göta

5 augusti 2016 10:32

@ Emil (09:40)
Jag tar mig friheten att korrigera din länk. (Det blev ett "http" för mycket i din version så man kommer ingenstans när man klickar på den).

Din välskrivna blog är nämligen väl värd att läsa, och här når man den:

https://ryggradenblog.wordpress.com

 
Ingen bild

Göta

5 augusti 2016 10:50

Thoralf skrev:
"En somalier kan aldrig bli vare sig en svensk eller en norrman. Det är helt enkelt omöjligt."

Helt omöjligt anser jag inte att det är, men det är ytterst sällsynt, inte minst för att de varken vågar eller vill assimilera sig till svenskhet.

Konvertiten Mona Walter tycker jag är ett bra exempel på en somalisk kvinna som vi kan välkomna som svensk.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Mona_Walter

Thoralf Alfsson

5 augusti 2016 11:33

Frågan är hur hon definierar sig själv? Svensk eller somalier?

 
Ingen bild

Christer

5 augusti 2016 10:57

Jag är en varm anhängare av din blogg Thoralfs, och besöker den varje dag. Det jag gillar är det raka budskapet utan krusiduller eller med något inslag av hyckleri. Inget mörkande, en ros är en ros och snor är snor. Ditt sätt att kommunicera kanske kostade dig din riksdagsplats, men du går hem i "stugorna". Tyvärr har vi en partiledning som helst sitter still i båten, och som inte vågar sticka ut. Men trots detta faktum så vill/inser jag att partiet måste hålla ihop. Att splittras skulle innebära slutet för den Sverigevänliga rörelsen. Kloka människor inser detta!
Vad det gäller mörkandet av signalement, etnisk bakgrund etc, så gräver PK-media här sin egen grav. Förtroendet är i fritt fall.

Såg att signalkräftan kan eventuellt kan kommas att bannlysas från handeln, kan komma att klassas som invasiv art. Alltså en importerad företeelse som allvarligt skadar sitt nya utbredningsområde, ett dödligt hot mot flodkräftan som fanns här från början. Detta är ett intressant resonemang som jag tycker väl stämmer in på praktiserande muslimer också. Signalkräftan går nog inte att bli av med, men vi kan bli mycket tydliga med vad muslimska samfund i Sverige egentligen håller på med. Vår syn på demokrati, vår kvinnosyn, vårt sätt att lösa konflikter utan stenkastning etc, är oförenlig med islam. Det är som eld och vatten!

 
Ingen bild

Tony

5 augusti 2016 12:20

Det allvarligaste med SVT/SR är att det utger sig för att
vara ett public Service företag utan politisk agenda, och
ska vara politiskt Neutrala, likaså kör dom med falsk
reklam när dom utger sig för att vara opolitiska.
Skillnaden mot övrig Media är att dom senare är knutna
till något politiskt parti, vilket SVT/SR enligt sin
falska reklam säger sig inte vara, och ändå märks det att
merparten av all reportrar och journalister står långt till
vänster om vänsterpartiet.
Alla andra seriösa företag ska leva upp till det som deras
reklam talar om, i annat fall blir dom ett fall för
marknadsdomstolen. Vem kontrollerar SVT/SR? Jo den
så kallade Radionämnden där förmodligen alla haft någon
slags koppling till detta monopolföretag.
Någon seriös granskning förekommer inte, det är bara ett
spel för galleriet!

 
Ingen bild

Göta

5 augusti 2016 12:43

@Thoralf
"Frågan är hur hon definierar sig själv? Svensk eller somalier?"

Ja, frågan är ju alltid i första hand hur man definierar sig själv. Eftersom jag inte känner Mona Walter personligen, vet jag inte hur just hon definierar sig. Men om hon definierar sig som svensk, så välkomnar jag henne in i svenskheten.

Jag känner och umgås med flera äldre invandrare (arbetskraftsinvandrare) och deras numera vuxna barn. Några av barnen kom hit som små med sina föräldrar och några av dem är födda här. Jag vill påstå att flera av dessa vuxna barn ser sig som helsvenskar och uppträder precis lika svenskt som jag själv. Däremot är det generellt så att 1:a generationsinvandrare som kommit hit i vuxen ålder gärna hänger sig kvar i sina hemländers seder och sätt att tänka. Hemlandet är det absoluta 1:a-landet för deras del, och som pensionärer delar de sitt boende mellan Sverige och hemlandet, medan deras vuxna barn (dock inte alla) ser sig själva som helsvenskar och är i det närmaste ointresserade av sitt hemland, även om de bodde där som små barn.

Men när det gäller de stora massor av troende, muslimska invandrare som kommer från Mellanöstern och Afrika är situationen en helt annan. Deras intentioner är att fortsätta hemlandets liv här, att gifta bort sina barn med släktingar och klanmedlemmar som hämtas från hemlandet, att expandera släkten, klanen, sin kultur och sina seder och framför allt sin religion här.
Barnen uppfostras att tänka och agera på samma sätt.
De är totalt ointresserade att bli svenskar eller blanda in några svenskar i släkten.


 
Ingen bild

Observer

5 augusti 2016 13:26

SVT Bedriver demokratisabotage. En folkdomstol borde snarast upprättas och tillse att de kommunistiska aktivist journalisterna döms.

 
Ingen bild

Sanningen?

5 augusti 2016 13:38

@Emil, har dock svårt att ta en blogg seriöst när det skrivs "vårat" och "våran".

 
Ingen bild

«»

5 augusti 2016 13:57

Ibland kan jag också tycka att det behövs en 'upplyst despot' för att hålla ordning på världen både här och där.
Men varken Saddam eller Qhaddaffi var upplysta despoter, de var bara despoter av den värsta arabiska sorten.

PS Förbjud pedofildyrkan!

 
Ingen bild

Dumle

5 augusti 2016 14:02

Ditt påstående om att en somalier inte kan bli svensk på tre generationer är alldeles för viktigt för att inte nyanseras och utvecklas vidare.
SD har ju som bekant en inkluderade svenskhet, Vilket innebär att alla i teorin kan bli svensk, oavsett bakgrund. Men vad krävs för att definieras som svensk av dig Thoralf och varför skulle just somalier vara så omöjliga att inkludera i vår folkstam? Jag säger inte emot dig, men du behöver nog utveckla ditt påstående. För en adopterad somalier uppväxt i en vanlig svensk familj skulle väl i teorin definiera sig som svensk redan i första generationen? Mvh

Thoralf Alfsson

5 augusti 2016 15:30

Visst behöver det nyanseras en del men den som läser kanske förstår att det också är ironi när jag skriver om tunnelbanan och att det tar minst tre generationer innan någon kan räkna sig som ölänning.

När det gäller somalier så finns det många som anser dem som den svåraste gruppen att assimilera i Sverige, inte ens integreringen är lyckad inom denna grupp. Gruppen eller klanen står över alla andra normer. Ovanpå detta kommer sedan också religionen. Min uppfattning är att gruppen somalier fortsätter att leva som somalier men i Sverige. Äktenskapen sker inom gruppen eller så hämtas någon från hemlandet. Incitamenten för att assimileras i det svenska samhället är mycket små. Det kommer ta flera generationer innan personer med somalisk bakgrund börjar med äktenskap och leva med svenskar, visst det finns säkert undantag men det kommer dröja länge innan vi ser det i någon större omfattning.

Jag tror inte det finns så många somaliska spädbarn som adopterats av svenska föräldrar. Men i dessa fall är det ju frågan om något helt annat än den invandring som jag syftar på. Dessa adoptivbarn söker sig sannolikt inte heller till den somaliska gruppen för att hitta en partner utan mer sannolikt till den svenska.

 
Ingen bild

Mona Lisa

5 augusti 2016 14:17


Mona Walter är mycket mer svensk än Mona Sahlin

Svenskhet handlar i mångt och mycket om lojaliteten till nationen Sverige och de goda värderingarna och frihetsidealen som kännetecknar den svenska civilisationen.
Mona Walter verkar vara mer vänligt inställd till Sverige och svensk kultur än den terroristkramande tobleronetjuven Mona Sahlin.

PS Den påstådde 'norrmannen' som knivattackerade och dödade människor i England är ingen norrman.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 augusti 2016 14:30

@Göta. Jag hade på 80-talet lumparkompisar med "utländsk bakgrund". De klassar jag absolut som svenskar. Jag hade ställt upp för dem i ett "skarpt läge" och de säkert för mig. Men, de kom från länder norr om Medelhavet och åt med glatt humör både skinka och fläskkotletter...

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

5 augusti 2016 15:42

Den av många avskydde "huvudet på ormen"- Ulf Johansson, SVT-chef, bla för Rapport, har en bakgrund som plåtslagare på Uddevallavarvet. Han och svetsarlärlingen Löfven tycks ha en del gemensamt.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 augusti 2016 15:48

Till alla som tycker att Thoralf är alldeles för onyanserad bör läsa artikeln i GP. När horder av somalier väller in i landet ser jag det som en fullständig omöjlighet att ens 5% av dessa har förutsättningar att bli svensk. Jag tror att det inom en snar framtid blir tvunget att återsända bland annat somalier genom återvändarbidrag Om inte kommer den svenska välfärden att vara ett minne blott om 10 år.

Göteborgs somalier - ett folk i kris

"- När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen. När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden - socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt."

http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/28-10-07-g%C3%B6teborgs-somalier-ett-folk-i-kris-1.1179853

 
Ingen bild

P

5 augusti 2016 15:55

Ny tråd på Flashback om Kalmar. Fler som inte mår bra i det nya Sverige.
https://www.flashback.org/t2749015

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 augusti 2016 16:24

Det finns en tråd på Flashback om Kalmars förfall.

Hur kunde en stad som Kalmar falla så snabbt?
https://www.flashback.org/t2749015

Är det verkligen så illa?

"På ett halvår har Kalmar gått från att vara en vacker sommarstad med glad befolkning till en riktigt skithåla. Hela Centralstationen och omnejd är bokstavligt talat svart."

 
Ingen bild

Dumle

5 augusti 2016 16:28

Antalet adopterade somaliska barn till pursvenska familjer är säkert obefintlig. Poängen var bara att fler kan se att ditt påstående handlar om kultur/värderingar och inte ursprung/ras☺ Det finns en anledning till att norska SCB har beräknat nettokostnaden för en somalisk invandrare till ca 10 miljoner kronor. Sverige har snart tagit emot närmare 100.000 somalier. Samhällskostnaden för bara denna grupp blir då.......? Men detta påverkar inte kvalitén i välfärden säger sjuklövern. Hur trovärdigt är det på en skala?

 
Ingen bild

Viveka

5 augusti 2016 16:42

Vi var många som reagerade på svt:s rapportering om den "norske" mannen. Förstod genast vad det rörde sig om. Nyhetsuppläsarens särskilda betoning på "norsk" indikerade direkt ugglor i mossen. Vad hade ordet "norsk" för betydelse i sammanhanget om inte att mörka att det rörde sig om en person med den gamla vanliga bakgrunden. Det hela är så urbota dumt att det är direkt pinsamt.Tror dom att vi är dumma i huvudet? Var det ett försök att koppla det åt Breivikhållet? Samtidigt är det ytterst allvarligt att vi i Sverige idag inte kan lita på den statliga nyhetsrapporteringen.

 
Ingen bild

Lotta_1

5 augusti 2016 17:05

Tar åter upp den pressetniska regeln som har nummer 10:

"10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande."

Vilken betydelse har det norska medborgarskapet i sammanhanget? Är det inte missaktande för hela norska folket att mördaren utpekas som norrman?
Varför är det så lätt för gammelmedia att framhäva ett medborgarskap i ett demokratiskt land när ursprunget egentligen är i ett dysfunktionellt land?
I Sverige brukar gammelmedia och PK-politiker tala om "nyanlända svenskar", hörde en moderatpolitiker sträcka sig ännu längre när hon pratade om "svenskar som ännu inte hunnit hit". Men den somaliske mördaren som bott i England i 14 år kallar pk-media för norman. Endast en journalist eller pk-politiker kan förstå eller hitta någon logik i det. Om somaliern gjort något bra då hade han kallats antingen norsk-somalier eller engelsk-somalier. Varför är det så viktigt att framhäva ursprunget när pk-media anser att det är positivt men dölja det, gärna med felaktigheter och lögner när det är negativt för individen? Är man född i ett annat land än Sverige anser jag att man aldrig kan bli svensk. Det är inte konstigare än att jag som är född i Sverige aldrig kan bli varken kines eller somalier om jag valde att flytta till något av dessa länder. Jag skulle alltid vara svensk oavsett vilket annat land på jorden jag än flyttade till. Att man kan känna sig som svensk är en helt annan sak.

 
Ingen bild

alf

5 augusti 2016 17:22

Om en svensk skulle få för sig att flytta till Somalia, hur lång tid tar det då för honom att bli Somalier?

 
Ingen bild

SM811

5 augusti 2016 17:22

"SVTs medvetna förljugenhet om den hängivne muslimterroristen i London"
http://soldatmamma.blogspot.se/2016/08/svts-medvetna-forljugenhet-om.html

 
Ingen bild

Pepparholm

5 augusti 2016 17:56

Jag har inte hört något i SVT/SR om Hradilova Selin, utredare i BRÅ, om hennes systematiska brott att inte betala för sina resor med kollektivtrafiken i Stockholm.

Men det är givet att det måste vara besvärande även för Public Service när en av deras experter är stolt över att bryta mot lagen.

För att inte tala om dem som lyssnade på hennes föredrag i Almedalen om bedrägerier.

 
thojuh

thojuh

5 augusti 2016 19:26

Enligt Åsa Romson blir man japan
om man åker tunnelbana i Tokyo.

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Pepparholm

5 augusti 2016 19:47

Nu har KU sagt att vi ska acceptera lite småskurkerier även från riksrevisorerna. De kan sitta kvar.

Så då frågar jag, vem sjutton ska vi lita på, när inte ens de högsta revisorerna kan avsättas.

Ynkligheten är lika stor hos riksrevisorerna och hos KU. KU har en moderat som ordförande.

 
Ingen bild

Är män från Mena djur?

5 augusti 2016 20:38

OS–boxare från Marocko har gripits för sexuellt ofredande.

Boxaren Hassan Saada har gripits av polisen i OS–byn i Rio de Janeiro.

Han misstänks för sexuellt ofredande av två servitriser, skriver nyhetsbyrån AP.

Enligt AP kommer Saada att hållas fängslad i 15 dagar vilket betyder att han missar OS–boxningen.
http://bigstory.ap.org/5a253f33778140579f52bcc55d15535f

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 augusti 2016 20:43

Smålandsnytt har väldigt svårt att sätta text till sina nyheter så att vi döva och hörselskadade kan läsa vad som hänt men om en asylsökande har fått avslag på sin asylansökan då skickar man genast ett lag med kamera och reporter då är det inget snack om resurser och ekonomi , är det inte vi svenskar som ska ha först ?

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 augusti 2016 21:11

@thojuh. Finns det tunnelbana i Oslo..?? Har aldrig hört talas om någon sådan, så då är frågan om Somaliern verkligen är en Norrman? Men han har säkert åkt tunnelbana i London, så frågan är om han inte är en Engelsman... Allt enligt Åsa Olyckan Romson.. ;-)

(Visst är allt detta helt sjukt. En gång Somalier, alltid Somalier..)

 
Ingen bild

Chrille

5 augusti 2016 21:48

Dror Feilers (V) son är reporter på SVT så nog är SVT ett skämt alltid. Ett kommunistiskt tragikomiskt skämt.

Någon skrev här att Thoralf blivit ett uteslutningsärende. Det kan väl inte stämma (även om jag har haft tankar om att det kanske skulle gå därhän), men det kan väl ändå inte stämma, som sagt???

 
Ingen bild

Chrille

5 augusti 2016 22:31

Tillägg till min tidigare lagda kommentar. Utesluts Thoralf ur SD säger jag upp mitt medlemskap. Nu får det vara slut med den ängsliga partildningen med Bieler/Bylund i spetsen.
Fan, jag som tyckt att Jomshof börjat markera med kraftfulla ord mot mångkulturen och Islam(ismen).
Skall han också ryka, eller det är bara tomma ord för att blidka väljarkåren?
Hhmmm det känns inte helt hundra detta.

 
Ingen bild

Therese

5 augusti 2016 23:09


Hur många medaljer kommer sen islamska världen att få i OS på damsidan?!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 augusti 2016 23:15

@Chrille Fredag 5 aug 21:48

"Någon skrev här att Thoralf blivit ett uteslutningsärende. Det kan väl inte stämma (även om jag har haft tankar om att det kanske skulle gå därhän), men det kan väl ändå inte stämma, som sagt???"


Om det stämmer kommer jag med hundraprocentig säkerhet INTE att rösta på SD vid nästa val. Skall jag vara uppriktig så har även jag tänkt i dessa banor.

 
Ingen bild

Sverige AB

6 augusti 2016 00:06


Vad är Sverige?
Vad är svenskhet?

Nationen Sverige är grundad som en administrativ enhet och är tänkt att fungera som ett företag.
För att ett företag ska gå bra vill det till att företaget i grunden har
ett gemensamt språk
en gemensam kultur
och gemensamma värderingar
Och att de som tillhör företaget är
lojala mot sitt företag
arbetar mot samma mål
och gör sitt bästa för företagets bästa.
Det vill också till att företaget har en klok ledning som noga väljer ut vilka som får vara med i företaget, människor som är lojala, vänligt sinnade, högutbildade och hårtarbetande.
Ett företag som består av illojala, fientligt sinnade individer, klickbildningar och grupperingar som drar åt olika håll eller rentav motarbetar varandra är dömt till undergång.

Svenskhet är ingen mänsklig rättighet, den är ett privilegium. Det borde ställas krav på att man ska jobba hårt för att göra sig förtjänt av det. Vi skulle vilja se en uppgradering av svenskhetens värde som omfattar även personer födda i landet.
Individer som sviker eller motarbetar Sverige eller har sin lojalitet mot fientliga makter ska kunna förlora sitt medborgarskap och därmed rättigheter förknippade med detta som rösträtt och innehav av höga eller känsliga samhällsposter.

 
Ingen bild

OT

6 augusti 2016 00:49

Lyssna, lyd, lär Sveriges elit! ”The 'Religion of Peace' ”: https://www.youtube.com/watch?v=QCn0ptz8xMY

Det som händer där kommer hända här. Och när det som händer där, kommer hända här; så vet vi vilka som är ansvariga.

Har poletten trillat ned ännu? Leker du fortfarande med tanken att vi tysta kommer försvinna i natten? "Do Not Go Gentle Into That Good Night": https://www.youtube.com/watch?v=1mRec3VbH3w

P.S Vad var de nu de gamla sade? Väck inte den björn som sover! Jag önskar att jag som kristen, var den som hade en forntida religion som predikade fred. Om jag ändå hade ett hjärta: https://www.youtube.com/watch?v=9YEyuRlSieg

 
Ingen bild

Åke, som vill bort.

6 augusti 2016 02:15

Efter att ha läst alla kommentarer: Varför vill någon överhuvudtaget stanna i Sverige. Emigrera mera.

 
Ingen bild

Stefan L

6 augusti 2016 07:03

Jag satt och tittade på OS-invigningen i natt,la ni märke till att flaggbäraren för Sverige Therese Alshammar hade huckle?
inte helhuckle utan en sån som Mona Sahlin och alla andra otrogna måste bära innan dom går in i en moske.
-Skandal är bara förnamnet.

 
Ingen bild

Chrille

6 augusti 2016 08:51

@Stefan L

Då kan den där Alshammar även simma i burkina!!!

(Heja Sjöström)

 
Ingen bild

Inger Sandström

6 augusti 2016 09:20

Intressanta frågor som du tar upp Thoralf.
Vad som jag tror att Sverigedemokraterna skulle ha maximalt utbyte utav vore att utreda hur mycket fuskandet med invandringen har kostat landet sedan 1975?
Jag talar här om dem som numera benäms som sk "Flyttingar" Dvs alla de som lyckats komma hit i hopp om ett bättre liv utan att ha flyktingskäl och som vi har hjälpt med lägenheter och försörjning mm. Vad har det kostat oss?

Detta är nog en känslig fråga för det sk etablissemanget. De vet med sig att de gjort detta jättemisstag under väldigt lång tid och att det handlar om fantastiskt stora belopp, Det är nog den verkliga och djupa anledningen till det massiva mörkandet som pågår för fulla muggar. Skulle en utredning presentera en ungerfärlig sammanlagd kostnad vore det finito för samtliga inom etablissemanget.

Så min uppmaning till Sverigedemokraterna: Beställ utredningar!
Det är det bästa ni gör.

 
Ingen bild

Lotta_1

6 augusti 2016 10:07

Aftonbladet anser att sanningen är att sprida fördomar.

http://www.friatider.se/field-collection/field-image-top/21509

 
Ingen bild

Fredde

6 augusti 2016 10:25

@Lotta_1:
Inte undra på att Aftonbladet och liknande skitblaskor har lägsta möjliga förtroende hos allmänheten.
Konstigt nog har SVT/SR fortfarande stort förtroende, men vi får gemensamt jobba för att "Svensson" får upp ögonen för SVT:s lögner och mörkande!

 
Ingen bild

Lena

6 augusti 2016 10:32

@Tompa fredag 06.44 Viktig länk du bifogade, har lyssnat på hela programmet, lika viktig idag som då, 2013. Kul att se vad kroppsspråket säger på kommunistÅsa och underligt att den där Ali Esbati får stå och orera så vansinnigt mycket utan att komma fram med det han egentligen vill säga; stryp debatten, förbjud opposition, alla måste tycka synd om "oss" som har sådan här hårfärg typ av offerdebatt. Men Janne Josefsson gör ett seriöst försök i alla fall, t o m Jasenko visar en hyfsad sida denna gång.

 
Ingen bild

Risto Matien

6 augusti 2016 16:17

Svenskar är ett nordgermansk folkslag. Man föds svensk! Inget något kan bli. Det har varit självklart i flera århundraden...

Den som inte håller med om det, får förklara varför och vad folkslaget som kallats svenskar istället skulle ha för beteckning/namn.

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards