thoralf

HUR MÅNGA SKOR SKALL ANNIE LÖÖF HA TILL MIDDAG?

Av Thoralf Alfsson - 2017-07-22 21:34

Annie Lööf tycks leva kvar villfarelsen att DÖ fortfarande lever. Enligt en artikel i Nyheter idag kommer inte Centerpartiet stödja någon misstroendeförklaring mot någon av Stefan Löfven ministrar. Alliansens framförallt Centerpartiets förtroende borde sjunka inom väljarkåren. Men de ca 10 procent som stödjer Centerpartiet kanske också stödjer Socialdemokraterna och en rödgrön regering.


Jag tror att vi kommer att få se fler avslöjande i denna IT-skandal. Vi är många som undrar var Stefan Löfven är?


”Nu trissas IT-skandalen upp, men tyvärr känner vi igen mönstret, du har en ledarstil där du sällan uttalar dig när problemen är som störst. Det har hänt flera gånger tidigare. När flyktingkaoset var som värst var du också tyst bara för att nämna ett exempel, poliskrisen som håller på att slå sönder hela rättstryggheten har du heller ingen analys på.

Nu denna IT-skandal, där ingen av de ytterst ansvariga kan garantera att utländska makter inte har fått tillgång till säkerhetsklassade uppgifter. Nu gör du allt fel. Jag förstår att ni diskuterar frågan och hur ni ska agera.

Men det är inte en så svår psykologi – många väntar på svar från de som leder landet och det råkar vara du Stefan Löfven.”

 

http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/jag-undrar-var-du-ar-stefan-lofven/



Detta kommer utan tvekan att gynna Sverigedemokraterna. Regeringspartierna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer utan tvekan förlora röster inom väljarkåren. Om Alliansen ännu en gång inte agerar mot en socialistisk regering kommer deras förtroende också försämras inom väljarkåren. Om Sverigedemokraterna spelar sina kort rätt är SD det enda partiet som kommer gå stärkt ur denna skandal. Inte minst på grund av hur vi tidigare agerat i riksdagen när IT-frågor beslutats.


Jimmie Åkesson har idag kommenterat IT-skandalen.



UPPDATERING


Annie Lööf tvingas nu krypa till korset och flagga för en eventuell misstroendeförklaring.


https://www.svd.se/kritiken-mot-regeringen-vaxer-allvarligaste-krisen



 
 
Ingen bild

Christer

22 juli 2017 22:11

Att till en myndig person säga att - "det där begriper du inte", är lite stöddigt. Man kan kanske i ett samtal påtala att "det där tror jag att du fått om bakfoten". Men kommenterar man något offentligt är det svårt (i alla fall för mig) att inta en så tydlig (von oben) position. Men det finns gränser, och det är där som Miljöpartister som t.ex Fridolin med bihang befinner sig. När man hör deras utopiska drömmar så tänker jag på ungdomar som just lärt sig prata och argumentera, men som befinner sig ljusår från att kunna göra en konsekvensanalys av vad de just sagt. Dom begriper helt enkelt inte bättre! Dom är barn!
Detta mitt synsett gäller inte alla som har en annan politisk vinkling till vad som sker i samhället. Tänker på politiker som typ Schyman, Sjöstedt m.fl Jag kan tycka att dom har vansinnigt mycket fel i sin politiska analys och förslag, men jag skulle aldrig påstå att dom "inte begriper". Dom begtiper nog fan vad konsekvensen skulle bli om deras politiska förslag blev verklighet. Men dom döljer det.... och har en dold agenda med sin politik. Tror att dom fortfarande hoppas "proletariatets diktatur" tillsammans med alla missnöjda i våra utanförsområden ska dom på barrikaderna skapa det klasslösa samhället..Så tror jag att ni tänker, ni AFA, VPK, ETC och övriga med Johan Ehrenberg i spetsen.
Med Annie Lööv är det dock annorlunda. Hon och C begriper nog fan vad det är som hänt på Transportstyrelsen, efter att fått grunnat lite. Men det som hänt saknar betydelse i deras sinnevärld. Dom har bara ambitionenen att vilja regera, gärna med S och ha ministerposter, glassa runt och mingla på Nobelfesten. Att repressentera Sverige har där en helt annan betydelse än för en seriös Sverigevän. Att inte fler genomskådar en tom tunnas skrammel som C och Annie Lööv representeras av är skrämmande. Tänker på rubriken om "hur många skor..." Tänker då på Ismelda Marcos som när folket gjorde revolution mot hennes och Ferdinand Marcos styre på Filipinerna. Man hittade då i Ismeldas garderob 6-tusen par skor, Ferdinand ursäktade henne med orden " you know women"!

 
Ingen bild

Egon

22 juli 2017 22:29

Centern 30%
SD 30%
......
Det är tydligen där striden skall stå.
S får 20 %.
Alla invandande biragsberoende röstar på dem.
Det blir spännande i valet.
Kan bli ett ödesval för Sverige.
Fortsatt eget land eller muslimsk kökkenmödding....

 
Ingen bild

?Sanningen

22 juli 2017 22:54

Nu har SD bollen på straffpunkten igen. Se till att slå in den i mål den här gången.

Thoralf Alfsson

22 juli 2017 23:27

Problemet är att det krävs fem straffar i mål!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

22 juli 2017 23:05

Det behöver erinras om när EU-direktivet om datalagring kom ville inte Rheinfeldt gå till beslut riksdagen utan tog istället böter på 600.000 kr i månaden (tror jag det var).

SD var det enda parti som krävde att datalagringen skull ske inom Sveriges gränser. Förlorade, som vanligt, med 1-7.

 
Ingen bild

Gunnark

23 juli 2017 00:04

Sverige måste vara det enda landet i världen där man kan komma undan med ursäkten att jag visste inte!

Misstänker att Hon snart har ett nytt jobb som är lika välbetalt!

Jag säger också att om inte SD tar chansen att först kräva misstroendevotum,då har dom verkligen gjort bort sig!

Sen till Thoralf så vill jag säga att det räcker gott med ett enda mål,om man har en bra målvakt :)

 
Ingen bild

Observer

23 juli 2017 01:23

SVERIGE BEHÖVER TVÅNGSFÖRVALTAS!

Misskötseln är så pass omfattande och så tydlig. Inte bara på området med transportstyrelsen utan även hur man systematiskt misshaft folkförtroendet med våra gemensamma skattepengar som man get bort till människor utanför systemet utan att ens fråga. Ca 250 Miljarder årligen!

Det blir 1 Miljon per Svensk sedan 1980.

Trolöshet mot huvudman. Mot uppdragsgivarna, De Svenska skattebetalarna o väljarna.

ÅTALA FANSKAPEN

 
Ingen bild

Observer

23 juli 2017 01:25

Om nu inte oppositionen väcker misstroendevotum när defacto handlar om kriminalitet bör de per automatik förklaras olagliga som sammanslutning.

 
Ingen bild

Observer

23 juli 2017 01:27

En sak till: Om oppositionen stödjer regeringen gör de sig skyldiga till SKYDDANDE AV BROTTSLING.

 
Ingen bild

Björn

23 juli 2017 01:33

Det är nästan så att man önskar att man kunde gräva upp 1809 års män.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

23 juli 2017 03:25

Varför vurmar Svenska kyrkan för invandring ,har ännu inte sett några invandrare köa vid högmässan på söndagarna !

 
Ingen bild

Friholt

23 juli 2017 08:00

@Christer lördag 22,11 Om jag förstår dig rätt har du svårt att rakt av beskylla "dom" för att ha fått det om bakfoten. Fast i din träffsäkra analys, tycker jag mig ändå kunna utläsa att "dom" visserligen inte fått det om bakfoten utan helt enkelt om bockfoten.

 
Ingen bild

Peter

23 juli 2017 08:31

Det finns ju ett samband mellan Miljöpartiets nedgång och Centerns uppgång. Centern är det nya tokpartiet! Skulle inte förvåna mig om en viss grupp kommer att koppla ett stadigt grepp om Centern precis som de hade med Miljöpartiet!

 
Ingen bild

Hacke

23 juli 2017 09:41

Att i detta skede, där så mycket återstår att få klarhet i, kategoriskt säga nej till missstroendevotum är inget annat än hårresande från en av ledarna för den s k oppositionen. Annie vill ha både hängslen och livrem inför valet, till varje pris. Makten är allt för denna otäcking. Sedan kan hon rabbla mantrat om att Alliansen är det som gäller hur mycket som helst när hon i handling redan nu närmast provocerande skyltar med vad det egentligen handlar om.

Den falska balansgången kommer förhoppningsvis leda till att Åkesson får henne och hennes uppblåsta opinionssiffror på fall i god tid före valet. Centern under ”Föjtimiljoner-Annie” har axlat miljöpartiets gunstlingsroll hos ”journalisterna”. Förhoppningsvis axlar hon också partiets väljarsiffror när det går upp för folk vad som verkligen döljer sig bakom senaste modestassen.

 
Ingen bild

Ursus

23 juli 2017 09:46

Nja, om folket kommer förlora tron på sjuklövern vet jag inte. Har det inte hänt tidigare så lär det ju inte ske nu.

 
Ingen bild

O´ Hyra

23 juli 2017 10:06

Annie Lööf påstår att hon hellre äter upp sin högra sko än att bli ett stödhjul till Socialdemokraterna.
Det börjar snart bli läge för Lööf att köpa nya dojjor.

 
Ingen bild

OntomQ

23 juli 2017 10:07

Problemet är att det inte räcker med ordentliga outsourcningsrutiner eller att ha data i Sverige. Källkoden till all programvara måste finnas tillgänglig för allmän beskådan. Annars kan bakdörren till systemen lika gärna stå på vid gavel.

På jobbet kör vi alla våra kundtillämpningar renodlat på öppen källkod, enkom för att kunna garantera datasäkerheten åt dem. Microsoft, Oracle, IBM m.fl har aldrig varit seriösa alternativ då erfordelig insyn inte funnits. Med öppen källkod har vi kunnat lägga alla korten på bordet.

Men sedan finns glada amatörer som gärna köper grisen i säcken, och tror att Mac och Windows duger i databranschen. De brukar å andra sidan bli rätt kortlivade.

 
Ingen bild

Tompa

23 juli 2017 11:01

Peter
Söndag 23 juli 08:31

Det är precis det som nu sker. Och de har all vänstermedia i ryggen.

 
Ingen bild

Laglydig

23 juli 2017 12:21

Tack Annie Lööf för ditt gigantiska politiska självmål!

Över en natt har jag tvärvänt ifrågan om misstroendevotum. Stefan Löfven har ju semester fram till imorgon måndag så det är ju naturligt att en gammal svetsare (eller var han ens det, han avslutade ju aldrig svetskursen) skiter i det land han är statsminister i även om det berör rikets säkerhet, han har ju semester!

Om ett misstroende votum hade gått igenom så hade inte så mycket hänt förutom då att Annie Lööf sannolikt hade blivit statsminister, eventuellt så hade Stefan Löfven utlyst nyval. Jag tror inte att SD hade tjänat någonting på det. De vi skall ta röster ifrån är S och då är det bättre att de får sitta kvar och regera tillsammans med sina inkompetenta systrar i Mp och fortsätta göra bort sig ett år till. Det lär gagna SD ordentligt det kommande året fram till valet.

Däremot bör SD nu omedelbart, då det är säkert att regeringen sitter kvar lämna in en misstroendeförklaring mot statsministern (innebär mot hela regeringen), Anna Johansson och Anders Ygerman (tre omröstningar). SD måste visa att man är ett handlingskraftigt parti, inte bara prata om misstroendevotum. Missa inte den straffsparken SD, det är nästan öppet mål!

 
Ingen bild

Bosse

23 juli 2017 12:27

Thoralf, lägg upp en länk till SR I lagens namn som sändes i P1 idag kl 12:00!

 
Ingen bild

Lena

23 juli 2017 12:46

Läste en kommentar gällande Transportstyrelsens IT-skandal av utlämnande av topphemliga uppgifter till främmande länder. Det kanske inte var ett misstag, utan gjordes medvetet för att sänka Sverige?
F-n tro´t! Har just nu noll förtroende för svenska myndigheter.

 
Ingen bild

Lena

23 juli 2017 12:50

@Laglydig Stadsministern bryr sig säkert inte alls om Sverige, men bra betalt tar han för att var högsta ansvarig - höjer sin lön med 4000 kr /mån (48.000/år) för att gör vad? Ingenting, fy för den lede vad äckliga dessa pampar är, saknar ryggrad!

 
Ingen bild

Lena

23 juli 2017 12:53

@Laglydig Ska bli mycket intressant att se Annie Lööfs agerande framöver, det är väl mer eller mindre solklart att hon tänkt spela med dubbla kort (låsas att hon vill sänka S+MP regeringen, men nästa år önska att samregera med S?).

Tycker också att SD behöver visa handlingskraft nu.

 
Ingen bild

C Andersson

23 juli 2017 12:54

@Laglydig@

Extra val! Nyval är något annat. Som inte förekommer i samband med val till det svenska parlamentet.

I dessa tider är det viktigt att hålla sig till fakta och rätt ordval. Att försöka undvika att bli anklagad för fake news. Samt att vara försiktig så man inte förleds att börja använda nyspråk.

 
Ingen bild

Lena

23 juli 2017 12:59

Annat ämne: har i veckan tittat lite på CNN, det är något groteskt vad den mediakanalen håller på i timmar med FAKE NEWS. De anklagar Trump för ALLT man kan tänka sig och de håller på i timmar.
Senast är de arga för att Trump vill tillsammans med Putin avsluta kriget i Syrien och att det inte är aktuellt att "take dom Assad" längre. Detta går CNN i spinn på. Men de nämner inget om att Obama startade kriget mot Assad (och han förlorade, har det gått hans ära förnär?) De skickade då vapen, pengar etc för att stöda ISIS!
Märkligt att de (CNN)inte kan säga något bra om att kriget i Syrien håller på trappas ner ordentligt?

 
Ingen bild

Trump levererar-Vänstern hatar

23 juli 2017 13:46

Trump har redan gjort Amerika $4 biljoner rikare (med bara sex månader på posten)
Det är torsdag, 20 juli. Från och med idag, Donald Trump har varit ordförande i 6 månader.
Mediebevakningen av ordföranden är överväldigande negativ: tryck förblir föraktfull, och de're driver på för att få ut honom innan han avslutar sin första mandatperiod.

Investerare kan tänka annorlunda. Den stora framgången med Trump ordförandeskapet hittills är inte vad han's gjort, men vad han lovar att göra, nämligen att få ekonomin att gå igen. Det är uppenbart att investerare tror att han kan
http://www.foxnews.com/opinion/2017/07/20/stuart-varney-trump-has-already-made-america-4-trillion-richer-with-just-six-months-in-office.html

 
Ingen bild

Ölandsbonde

23 juli 2017 13:57

Håller helt med Laglydig. Det finns ingen anledning för SD att invänta andras förslag.
Ställ misstroendevotum så tvingar man de andra att välja sida.
Om regeringen tvingas att avgå, på vad sett skulle det vara dåligt för Sverige?

Det finns väl ingenting som kan bli sämre!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

23 juli 2017 14:29

Var snälla mot den semestrande stasiministern. Arbetarrörelsen har stridit länge under svårt motstånd för rätten till semester. Och är det semester så är det semester. Då kan chefer och jobbet bara ta och dra.

 
Ingen bild

Lasse P

23 juli 2017 14:55

Det är ju jävligt skönt att höra att det är många som lägger skatt till dessa gangsters.
MEN INGEN JÄVEL AGERAR.

 
Ingen bild

Laglydig

23 juli 2017 18:20

@Lena
Annie Lööf bedriver ett rävspel. det enda hon är intresserad av är en maktposition, helst statsminister. Hon skiter fullständigt i om det går åt helvete för Sverige.

@C Andersson
Sorry! Du har naturligtvis helt rätt, facktermen är extra val, det är jag väl medveten om.

@Ölandsbonde
Tyvärr kommer det att bli ännu sämre. Eventuellt kommer det senare att bli något bättre. Jag är pessimistisk i detta avseende, trots att jag är född optimist.

 
Elake Karsten

Elake Karsten

23 juli 2017 21:16

Statsminister Lövfen har nu själv kommenterat IT-haveriet, han säger: ”Det är ett haveri som skett"!!?? Ja det har nog de flesta av oss kunnat konstatera, även de med klen begåvning torde ha gjort samma konstaterande. Frågan är vad Löfven gjort och hur länge han känt till detta grova schabbel med känsliga uppgifter. Det talas om uppgifter om ur underrättelsetjänstens register, uppgifter om broars bärighet, vägar och hamnar. Denna härva verkar bara växa och det enda Löfven säger är att ett haveri skett!

http://elake-karsten.bloggplatsen.se

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Skapa flashcards